Pizza jagung manis dan sosej

Minggu membuat roti.  Sebenarnya bukan setiap hari dalam minggu ini buat roti, tapi bila dah mula menguli roti ni, mulalah teringat nak cuba buat pelbagai resepi roti.  Kadang-kadang bila dah buntu tak tahu nak letak topping atau inti, umi buatkan pizza saja.  Senang kerja, all-in-one; letak sos, sosej dan sayuran dan parutan keju.  Kali ini umi tambahkan isi jagung (beli frozen) bersama sosej sebagai topping pizza.


Selain daripada itu umi juga buat roti pintal (tocang 3) dan parutkan keju mozarella serta gula di atasnya.  Tapi anak-anak lebih gemarkan pizza sebab ada banyak sosej.  Jadi roti pintal tu untuk umi sajalah.  Hm..cicah dengan air milo panas sedap ni..!

Comments

Unknown said…
sedapnya... kakchik pun dah agak lama tak buat roti. belum kesempatan.
Unknown said…
sedapnya kak...teringat pula nk buat pizza:)
Nor said…
Nieza mmg..asal teringat nk buat je mesti jap lg dah muncul kat dapur dia! hmm bestnya kalau kita berjiran kan? bole umi tumpang sepinggan or semangkuk or sedulang hehe..
Nor said…
kakchik dah ada BM kan? suruh je anak2 buah tu bantu, mesti diaorg suka. kat rumah ni bila time buat roti, ramai nak bantu, depa ingat main masak-masak. umi pun bukan rajin benar nak meroti ni, anak2 dok minta selalu..terpaksa buat-buat rajin;-)